Normal_11461

LEEUWARDEN - Op woensdag 16 mei vindt op NHL Hogeschool de feestelijke aftrap van het project Students in Microfinance plaats.

Op deze dag presenteren en promoten eerstejaarsstudenten van de economische en managementopleidingen van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) hun eigen bedrijfjes aan een vakkundige jury. Met deze bedrijven gaan de studenten de komende tijd maatschappelijk verantwoord ondernemen. De helft van de winst van gaat naar een microkredietfonds, waarmee ondernemers in derdewereldlanden financieel gestimuleerd worden.

De eerstejaarsstudenten van de opleidingen Financial Services Management, Commerciële Economie en International Business and Languages houden zich in het project Students in Microfinance onder andere bezig met het opzetten van een eigen bedrijf. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hierbij centraal. Tenminste de helft van de winst gaat naar een microkredietfonds. Ouderejaarsstudenten van de betreffende opleidingen verstrekken uit dit fonds microkredieten aan ondernemers in derdewereldlanden via het internetplatform Kiva.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen