Normal_11420

GRONINGEN - Het winnende kunstwerk van de Menzis Kunstprijs 2011 wordt op 5 juni gepresenteerd in de centrale ontvangsthal van het Menzisgebouw in Groningen. De winnares van de prijs is Anna Damstra, studente van de opleiding Autonome Beeldende Kunst aan de Academie Minerva, Hanzehogeschool Groningen.

Winnares Anna Damstra
Anna Damstra toont haar winnende kunstwerk via een scherm op de trap. In haar installatie maakt zij de toeschouwer virtueel deelgenoot van haar bevindingen, die bestaan uit schetsen en ideeën bij het observeren van mensen en hun sociale gedrag. Anna tekent en schrijft via een digitaal schetsboek en de toeschouwers kunnen -via het scherm- direct met het proces meekijken.

Menzis Kunstprijs 2011
In 2005 heeft Menzis exclusief voor studenten van Academie Minerva de Menzis Kunstprijs ingesteld met als doel om jonge kunstenaars een podium te bieden en het Menzis- personeel in aanraking te laten komen met kunst. Het ontwerpproces is geïntegreerd in het onderwijs van Academie Minerva en wordt begeleid in acht vakklaslessen. Deze begeleiding wordt ook door Menzis mogelijk gemaakt.

De voorstellen worden beoordeeld door een jury die bestaat uit leden van de kunstcommissie van Menzis, vertegenwoordigers van Academie Minerva en Menzis en de architect van het gebouw. De prijs bestaat uit een bedrag van 1.000 euro en een budget van 5.000 euro om het ontwerp op een professionele wijze uit te voeren.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen