Normal_11374

MAASTRICHT - Op 8 mei 2012 heeft Tina Senff, afstudeerder van de faculteit Life Sciences van de Hogeschool Zuyd, de Zilveren Vlam gewonnen. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Nederlandse Vereniging van bioMedische laboratoriummedewerkers (NVML) en is de belangrijkste prijs voor de beste hbo-afstudeerder van alle biomedische laboratoriumopleidingen.

Zeer uitzonderlijk is dat Tina een aantal weken geleden ook al - met dezelfde scriptie - de Gouden Spatel won, een prijs voor de beste afstudeerscriptie in de Chemie.

Afstudeeronderzoek
Tina Senff heeft onderzoek gedaan naar de identificatie van biomarkers in de prognose van myeloom patiënten. Biomarkers zijn ‘meetbare' veranderingen in het lichaam, die aangeven dat er iets aan de hand is, zoals een ziekte of een tumor. De geïdentificeerde biomarkers lijken een voorspelbare waarde te geven bij het bepalen en het toedienen van medicijnen aan patiënten. Tina's werk is een bijdrage aan de ontwikkeling van gepersonaliseerde geneeskunde, waarin optimale therapie voor elke individuele patiënt kan worden bepaald op basis van het genetische profiel van de patiënt.

Uitreiking prijs
De Zilveren Vlam is dinsdag 8 mei uitgereikt tijdens het NVML-congres ‘Kwaliteit in beweging'. De jury was onder de indruk van de kwaliteit van de scriptie van Tina. De prijs die zij ontving bestaat uit een geldbedrag van 325 euro en een oorkonde.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen