Amsterdamse studenten stappen na drie maanden trainen de ring in

Steeds meer beginnende kickboksers, voornamelijk studenten, staan na drie maanden al tegenover iemand in de boksring voor een serieus gevecht. Verschillende sportscholen in Amsterdam stomen kickboksers in drie maanden klaar voor een echt gevecht. Dat meldt AT5.  

Volgens verschillende sportschooleigenaren is het vooral een trend onder werknemers van kantoren op de Zuidas. De toernooien hebben wel wat andere regels dan die bij een officieel duel. Het gaat nu voornamelijk om het gevoel van in de ring te hebben gestaan. “Ik denk dat de druk, voornamelijk in het studentenleven, heel erg toeneemt. Je moet tegenwoordig al een eigen bedrijf hebben, twee masters hebben gedaan en ook nog veel sociale dingen doen. Dit geeft studenten een unieke manier om even uit die wereld te stappen”, aldus promoter Duco Vermeulen.

Profileren op social media 

“Het heeft met de opkomst van social media te maken. Jongeren zijn geneigd zich te profileren en om zichzelf in de spotlights te zetten”, aldus kickboksleraar Eyob Michil. Hij geeft wel aan dat als studenten dat perse willen ze bij hem aan het verkeerde adres zijn. Hij is met iets anders bezig dan met jongens naar de ring te begeleiden in drie maanden tijd. 

Veiligheid 

Toch is Michil niet tegen de trend van snel in de ring stappen, maar de veiligheid van de kickboksers moet wel gewaarborgd zijn. Vermeulen laat weten dat dat het geval is. “Deelnemers worden stapje voor stapje klaargestoomd. We doen dit al zeven jaar en er is nog nooit wat gebeurd in de ring.” Er zijn ook speciale veiligheidsregels, zoals verzwaarde bokshandschoenen. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk