Normal_11356

GRONINGEN - Van maandag 11 tot en met donderdag 15 juni brengt dr. C.P. Earthman, Associate Professor en Director of the Didactic Program in Dietetics van de Universiteit van Minnesota een bezoek aan de Hanzehogeschool Groningen. Carrie Earthman is een internationaal expert op het gebied van lichaamssamenstelling en energiegebruik en -behoefte. De Hanzehogeschool Groningen heeft mevrouw Earthman uitgenodigd in het kader van Healthy Ageing.

Dr. Carrie Earthman onderzoekt de factoren die verband houden tussen de inname van voeding en de kwaliteit van leven. Ze geeft tijdens haar verblijf in Groningen een aantal gastcolleges aan de studenten en alumni van de opleiding Voeding en Diëtetiek. Het onderwerp is het verlies van spiermassa en spierkracht; de kwetsbaarheid van ouderen is hierbij een heikel punt.

Daarnaast praat ze met docenten van de Academie voor Gezondheidsstudies en de Academie voor Verpleegkunde over samenwerking op het gebied van (onder)voeding. Ook vindt overleg plaats met het lectoraat Transparante Zorgverlening en het College van Bestuur over de ontwikkeling van een structureel samenwerkingsverband tussen de Hanzehogeschool Groningen en de Universiteit van Minnesota.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen