Normal_11066

DEN HAAG - De Haagse Hogeschool heeft op 25 april de jaarlijkse H/Link Scriptieprijs uitgereikt en hiermee een aantal van zijn afstudeerders in het zonnetje gezet. Voor het tweede jaar beloonde De Haagse op deze manier die scripties die meer dan anderen de waarde van (praktisch) hbo-onderzoek voor de maatschappij lieten zien.

De winnaars
Bewegingstechnologen Patrick Dekker en Kas Peters ontwikkelden voor hun afstuderen een pasprothese. Met deze pasprothese kunnen mensen die een ledemaat missen eerst een prothese uitproberen voordat ze beslissen of ze deze, vaak dure, prothese ook daadwerkelijk op maat laten maken. Het concrete maatschappelijke probleem, de zeer creatieve oplossing die is aangedragen en de haalbaarheid van het geheel waren voor de jury argumenten om dit project te belonen met een cheque van 1500 euro.

De H/Link Scriptieprijs
Ieder jaar nomineert de redactie van H/Link, het magazine voor studenten en medewerkers van De Haagse Hogeschool, een negental scripties voor de H/Link Scriptieprijs. Deze prijs is in het leven geroepen om aandacht te vragen voor het vele toegepaste onderzoek dat in het hbo wordt uitgevoerd.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen