Normal_11025

LEEUWARDEN - Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL) scoorde goed bij de ondernemerscompetitie ‘De Beste Boer 2012'. Tijdens dit online simulatiespel worden de deelnemers beoordeeld op ondernemerskwaliteiten als kennis, visie en lef.

Sinds 29 maart mogen Krista Berghuis, vierdejaars student Bedrijfskunde & Agribusiness in Leeuwarden en Rinus Wientjes en Piet Wisse, beiden in 2011 afgestudeerd bij VHL in Leeuwarden, zich officieel 'Beste Boer 2012' noemen. Piet en Krista werden met hun team resp. eerste en tweede in de categorie 'Boeren'. Rinus werd winnaar in de categorie 'Agribusiness'.

In deze vijfde editie streden 800 teams om de felbegeerde titel. Het spel bestond uit een aantal spelrondes, een casus, een videopresentatie en een publiekstemming. De deelnemers kregen allerlei bedrijfsmatige vragen voorgelegd en maakten een presentatie over hun keuzes. Een vakjury boog zich over de gemaakte keuzes en een publieksjury bepaalde op de website www.debesteboer.nl wie zij de winnende ondernemer vonden. Dit jaar moesten de deelnemers onder andere bepalen of een windmolen en/of een bio-vergister een goede keuze zou zijn voor hun bedrijf.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen