Normal_11011

ROTTERDAM - Dertig internationale studenten uit België, Schotland, Finland, Tsjechië, Polen en Rusland zijn momenteel in Rotterdam voor het Intensive Programme Local Decision Making. Tijdens dit programma van twee weken werken de internationale studenten samen studenten van hogeschool Inholland van de opleiding Bestuurskunde en Overheidsmanagement aan een project op het gebied van lokale besluitvorming.

De studenten buigen zich over verschillende vraagstukken tijdens het programma. Zo denken ze na over stadsontwikkeling, gezondheidszorg, extremisme, jeugd, media, veiligheid en armoede. Hoe verloopt lokale besluitvorming binnen de zeven deelnemende landen/steden, waar liggen de verschillen en overeenkomsten? Om deze vragen te beantwoorden krijgen de studenten in de ochtend les van internationale docenten uit de zeven deelnemende landen.

's Middags bezoeken ze lokale overheden en bedrijven. Zo bezocht de groep het World Port Center en Futureland en staan er bezoeken aan lokale media, politie, de Noordsingel gevangenis, de Tweede Kamer, het Vredespaleis, deelgemeente Feijenoord en organisaties op het gebied van stadsontwikkeling op het programma.

Op vrijdag 27 april worden de eindresultaten van het Intensive Programme gepresenteerd in de raadszaal van het stadhuis onder toeziend oog van Korrie Louwes, wethouder Arbeidsmarkt, Innovatie en Participatie van de gemeente Rotterdam.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen