Normal_11002

ZWOLLE - Sinds januari van dit jaar is het samenwerkingsverband Connect2Uganda een feit. Met de handtekening van Ans Netjes, managing director van het College, verbond het Windesheim Honours College (WHC) uit Zwolle zich voor de komende 4 jaar aan Connect@Uganda. Doel van Connect@Uganda is om de leefomstandigheden van jongeren in Uganda te verbeteren.

De partners van Connect2Uganda, naast WHC ook UP4S, Kinderen van Oeganda, AOC Twello en de gemeente Deventer, richten zich op agrarische en economische ontwikkeling, gezondheidsbevordering en kennisuitwisseling. Studenten van het WHC vertrekken in mei naar Oeganda om twee scholen voor voortgezet onderwijs van UP4S en Kinderen van Uganda te adviseren over leerwerktrajecten voor jongeren.

Tot dusver kunnen Oegandese jongeren alleen naar de universiteit na de middelbare school, en dat gebeurt maar in zeer weinig gevallen. De studenten gaan daarom onderzoeken welke beroepen nodig zijn en wat ervoor nodig is om voor die beroepen opleidingen op te zetten.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen