Normal_10983

VLISSINGEN - In het kader van de cursus Human Logistics adviseren eerste- en derdejaars studenten van de HZ-opleiding Logistics Management de organisatie van Sail de Ruyter Zeeland 2013. De studenten ontwikkelen een mobiliteitsplan en een ontruimingsplan voor dit grootschalige maritieme evenement in augustus 2013.

Grote toestroom
Sail de Ruyter Zeeland 2013 vindt plaats van 22 tot en met 25 augustus 2013, met Vlissingen als hoofdlocatie. Naast de inwoners van Zeeland en de vele duizenden toeristen die op dat moment in Zeeland vakantie vieren, bestaat de doelgroep ook uit bezoekers uit Oost-Nederland, Zuid-West Nederland, Vlaanderen en Zuid-Duitsland. Er worden zo'n 250.000 bezoekers verwacht. De organisatie moet dan ook een grote toestroom van publiek in goede banen leiden.

Mobiliteit en veiligheid
De studenten onderzoeken in opdracht van de Stichting twee zaken in het kader van het Evenementen- en Calamiteitenlogistiek. De eerste opdracht is het opstellen van een "mobiliteitsplan" met als hoofdvraag "Hoe kunnen de verkeersstromen ten tijde van het evenement worden gereguleerd?" De tweede opdracht betreft een plan ten tijde van een ontruiming bij een calamiteit. "Wat is de routing, hoe en waar worden bezoekers opgevangen en hoe worden zij geïnformeerd?"

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen