Normal_10973

GRONINGEN - Bij het Prins Claus Conservatorium - onderdeel van de Hanzehogeschool Groningen - vindt van maandag 7 mei tot en met donderdag 10 mei voor de tweede keer 'I ♥ KM' plaats. Een week vol concerten, verzorgd door kamermuziekensembles in allerlei bezettingen.

Kamermuziek, het samenspelen in kleine bezettingen, is een belangrijk onderdeel van de hoofdvakopleiding van het Prins Claus Conservatorium. Jos van der Sijde (Hoofd Klassieke Muziek, Directie, Compositie, Muziek- en Studioproducties): "Kamermuziek is een onmisbare schakel in de ontwikkeling tot volwaardig musicus. Het samen werken aan een muziekstuk, je eigen rol en die van de anderen daarin kennen en het gezamenlijk tot een interpretatie komen is een proces van onschatbare waarde."

Om deze reden wordt twee keer per jaar de kamermuziekweek georganiseerd, waarin studenten aan het publiek presenteren waar ze het afgelopen semester aan hebben gewerkt. De muziek die ten gehore gebracht wordt is zeer divers, er wordt muziek uit iedere stijlperiode uitgevoerd door de meest uiteenlopende ensembles. Om meer inzicht te geven in het programma vertellen de studenten achtergronden van elk stuk dat gespeeld wordt.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen