Normal_10947

LEEUWARDEN - Hogeschool Van Hall Larenstein (VHL) presenteert zich op diverse manieren op de Floriade in Venlo.

Studenten van de VHL-opleiding Tuin- & landschapsinrichting geven workshops tuinontwerpen aan kinderen, mbo-leerlingen kunnen tijdens de Nationale Beroepenwedstrijd Tuinaanleg kennismaken met de opleidingsmogelijkheden bij VHL en decanen en docenten uit het voortgezet onderwijs krijgen een uitnodiging voor speciaal voor hen georganiseerde dagen.

Workshop Floriade Kids
Kinderen van 6 tot en met 18 jaar kunnen op doordeweekse dagen in het programma Floriade Kids in het GOA Groen paviljoen Choices, deelnemen aan de workshop 'Hoe maak ik een tuin?'. Na een korte introductie gaan scholieren onder begeleiding van tweedejaars VHL-studenten Tuin- & landschapsinrichting aan de slag om een ontwerp te maken voor een schoolterrein met behulp van materialenkaarten en een plattegrond.

Op de openingsdag van de Floriade heeft VHL meteen vier workshops verzorgd en zo geprobeerd 110 kinderen enthousiast te krijgen voor het vak van tuin- en landschapsontwerper.

Wedstrijd
Tijdens de finale van de Nationale Beroepenwedstrijd Tuinaanleg eind mei, wordt het groene vak met al zijn creatieve en vakkundige aspecten getoond, en laten jonge vakmensen (mbo-ers) in de wedstrijdruimte van GOA hun talenten zien. De deelnemende teams ontwerpen tuinen, waarbij ze te maken krijgen met verschillende facetten van het hoveniersvak.

De leerlingen moeten hun ontwerp volgens plan uitvoeren binnen een bepaalde tijd. Veel leerlingen van de deelnemende mbo-scholen komen kijken naar de vorderingen. VHL grijpt deze gelegenheid aan om bij bezoekers en deelnemers de mogelijkheden voor doorstuderen op VHL te promoten.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen