Normal_10919

ROTTERDAM - Hogeschool Rotterdam heeft de hand gelegd op een eigen kunstcollectie. Normaal gesproken hangen deze werken op allerlei plekken binnen de hogeschool, in publiek toegankelijk ruimtes, zoals gangen, hallen en entrees. Vanwege het 25-jarig jubileum van de hogeschool, dat deze zomer gevierd wordt, is de collectie nu in bijeen gebracht in een expositie in de Kunsthal.

De collectie bestaat op dit moment uit 110 werken die allemaal aangekocht zijn van oud-studenten van de Willem de Kooning Academie van Hogeschool Rotterdam. Er is getracht een collectie samen te stellen van tot de verbeelding sprekende werken, die een heel divers beeld schetsen van technieken die onze kunstenaars in opleiding leren beheersen. In de collectie vind je onder meer tekeningen en schilderijen, fotografie, beeldhouwwerken en kopergietsels. Het eerste werk is aangekocht in 1995 en het laatste in 2012.

De kunstwerken worden aangekocht en beheerd door een speciale kunstcommissie, die bestaat uit (oud) werknemers van de hogeschool. Deze commissie adviseert het College van Bestuur van Hogeschool Rotterdam niet alleen bij de collectie, maar ook bij andere 'kunstzaken'.

De kunstcollectie van Hogeschool Rotterdam is te zien onder de naam 'Aanwinst 2012' in de Kunsthal van 30 mei tot 21 oktober 2012. Kijk voor praktische gegevens over de tentoonstelling op de site van de Kunsthal.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen