Normal_10912

LEEUWARDEN - Tijdens de vijfde PlayExpo die op 15 april in New York plaatsvond, zijn twee games van de minor Game Design van NHL Hogeschool in de prijzen gevallen. De game 'Planetary' won in de categorie Game Design Document en de game 'Horus' ging er met de prijs Game For Programming vandoor. De minor is onderdeel van de opleiding Communication & Multimedia Design.

De PlayExpo wordt georganiseerd door de Amerikaanse Long Island University in New York en heeft als doel de talenten van studenten en particulieren op het gebied van game ontwikkeling bij Amerikaanse bedrijven onder de aandacht te brengen. Coördinator van de minor, Taco Jan Osinga, is trots op zijn studenten: "De meeste projecten die we doen zijn voor echte opdrachtgevers, maar we bieden studenten ook de mogelijkheid om een eigen game te bedenken. 'Planetary' en 'Horus' zijn allebei eigen projecten."

Bij 'Planetary' gaat het niet om de hoogste score, maar om de spelervaring. Als speler vlieg je door de ruimte vol dorre en lege planeten. Door om een planeet heen te cirkelen, verandert die en ontstaat er prachtige flora en fauna. Het concept en de gedetailleerde ontwerpen zijn beschreven in het Engelstalige game design document en diende als blauwdruk voor de productie. Met deze documentatie wonnen de NHL-studenten de prijs Game Design Document.

'Horus' is gebaseerd op een verhaal uit de Egyptische mythologie. Horus wil de dood van zijn vader Osiris wreken, die is vermoord door zijn broer Seth. Seth nam de troon over van Osiris. Uiteindelijk zal Horus de troon van Seth bereiken en het op moeten nemen tegen zijn oom om Egypte te redden van zijn tirannie. Volgens de jury heeft het team de programmering van de game uitstekend gedaan en daarom werden de NHL-studenten beloond met de prijs Game For Programming.

Aan de game ‘Horus' werkte ook een student van ROC Friesland College mee. De minor Game Design werkt nauw samen met de opleiding Game Design van ROC Friesland College.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen