Normal_10847

AMSTERDAM - Hoe weet je welke koffie, thee of cacao duurzaam wordt geproduceerd? Dit onderzochten eerstejaars studenten Bedrijfskunde MER bij (buitenlandse) bedrijven in de productiesectoren.

De studenten voerden deze opdracht uit voor het vak maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De opdrachtgever van het project was Eelco Fortuijn, directeur van bedrijf GoedeWaar.nl, het bedrijf richt zich op duurzaam consumeren. De uitkomsten van het onderzoek moeten bijdragen aan een bewustere keuze door consumenten.

De eerstejaars studenten onderzochten zowel de sociale, economische als de ecologische duurzaamheid van koffie, thee en cacao. Dit deden zij voor het vak maatschappelijk verantwoord ondernemen. Eelco Fortuijn is blij met het werk van de studenten: "de studenten kwamen met waardevolle informatie, bijvoorbeeld dat in Bangladesh de gemiddelde werkweek 91 uur is in een fabriek."

Volgens Fortuijn neemt de interesse voor duurzaamheid vanuit consumenten toe. "Tot nu toe let 20 procent van de consumenten al redelijk op de duurzaamheid van producten. Deze consumenten vormen onze doelgroep en worden ‘lichtgroene consumenten' genoemd. En die groep wordt alleen maar groter", aldus Fortuijn.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen