Normal_10845

HAARLEM - Jelle Scheurleer van hogeschool InHolland heeft maandag tijdens het jaarcongres van de HBO-raad de derde prijs gekregen voor het beste praktijkgerichte onderzoek van 2012.

Scheurleer, die sinds 1997 als fulltime docent Medisch Beeldvormende en Radiotherapeutische Technieken aan de hogeschool InHolland is verbonden, maakte indruk met een onderzoek naar interoperabiliteitsproblemen binnen het vakgebied radiotherapie. De hoofdprijs ging naar verplegingswetenschapper Carolien Sino (Hogeschool Utrecht) voor onderzoek in de thuiszorg.

Scheurleer voerde zijn onderzoeksproject in 2011 uit als master thesis onderzoek (hbo-masteropleiding Medical Imaging/ Radiation Oncology) voor het lectoraat Medische Technologie van lector Thomas Kropmans. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van de afdeling radiotherapie van het VU medisch centrum (VUmc) in Amsterdam.

Scheurleer onderzocht interoperabiliteitsproblemen binnen het vakgebied radiotherapie. Interoperabiliteit staat hier voor het vermogen van informatiesystemen om samen te werken binnen en buiten de grenzen van de organisatie. Onduidelijk was voor de afdeling hoe zij in de toekomst de interoperabiliteit tussen informatiesystemen kon behouden en versterken.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen