Normal_10837

LEUSDEN - AFAS Software, een bedrijf dat softwarematische oplossingen biedt, gaat het komende jaar de complete financiële administratie automatiseren van Stenden Hogeschool, een hbo-instelling met vestigingen door heel Nederland. Dat meldt de Leusderkrant.

De hbo-instelling telt 10.000 studenten en beschikt over meer dan 1000 medewerkers. De hogeschool was al een tijdje op zoek naar een extern bedrijf voor een nieuw financieel managementsysteem.

De selectieprocedure bestond uit verschillende onderdelen. Een van die onderdelen was een gebruikerstest. Bij zo'n test kan de klant beoordelen of de software aansluit op de wensen van het bedrijf. AFAS Software kwam bij de gebruikerstest als beste uit de bus. Op basis van die uitslag besloot Stenden Hogeschool met de softwareleverancier in zee te gaan.

"We kregen vertrouwen in de oplossing door het zelf te kunnen testen en kennis te maken met de organisatie achter de software. Het was plezierig om geholpen te worden door een accountmanager die verstand van zijn product heeft", aldus Gert-Jan Roosen, Financial manager bij Stenden Hogeschool.

© Nationale Onderwijsgids / Henk Zuidema