Normal_10773

VLISSINGEN - Twee docenten van de Academie voor Technologie & Innovatie van de Hogeschool Zeeland (HZ) namen van 29 maart tot en met 6 april deel aan een studiereis naar San Francisco in Amerika.

Het programma omvatte een uitgebreide en met zorg geselecteerde reeks bedrijfsbezoeken aan onder meer Stanford University, Apple, Facebook, Google en Intel. Deze educatieve bezoeken waren verrijkend voor de docenten en inspirerend ten aanzien van de doorontwikkeling van de onderwijsvormen en onderwijsinhoud van de technische opleidingen van de Zeeuwse hogeschool.

Ontwikkeling van onderwijs
Docenten Mischa Beckers van de opleiding HBO-ICT en Jan-Willem Koole van Engineering, Design & Innovation reisden namens de Academie voor Technologie & Innovatie mee met de jaarlijkse excursie voor studenten en medewerkers van Hogeschool West-Vlaanderen. De twee HZ-docenten onderzochten onder meer hoe Stanford University de samenwerking met de bedrijven in de regio heeft ingericht en ingebed in het onderwijs, een aspect waar deze universiteit om befaamd staat.

De ervaringen van de medewerkers en studenten van de universiteit biedt de hogeschool in Zeeland handvatten voor de doorontwikkeling van de beroepsvoorbereiding van de eigen HZ-studenten. Verder bezochten de deelnemers aan de reis internationale innovatieve bedrijven in San Francisco, het mekka voor ontwerpers. Het programma omvat een met zorg geselecteerde reeks bedrijfsbezoeken aan onder meer Adobe, Apple, HP, Facebook, Google, Intel.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen