Normal_10734

AMSTERDAM - Vorige week werden in Haarlem ECHO-Awards uitgereikt aan de meest excellente, niet-westerse studenten van Nederland. Deze onderscheiding is een stimuleringsprijs voor allochtoon toptalent in Nederland, een initiatief van het landelijk expertisecentrum ECHO.

Met de ECHO Awards wil deze organisatie een bijdrage leveren aan de kenniseconomie, het diversiteitsbeleid en aan de multiculturele samenleving. ECHO wil allochtoon talent zichtbaar maken en stimuleren, om zo de samenleving voor te bereiden op een nieuwe, verrijkte generatie van potentiële bestuurders, politici en professionals.

ECHO Award HBO naar HvA-studente
Zo divers als de kandidaten zijn, er is één gemene deler: deze jongeren willen niet alleen zelf succes bereiken, maar vooral iets bijdragen aan de samenleving. "Ik wil laten zien dat het niet uitmaakt waar je vandaag komt of wie je bent, je bent altijd in staat om jezelf te ontwikkelen en om vooruit te komen," zo verwoordt studente HBO-Rechten Dellali Segbedzi van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) haar motivatie. In een persoonlijk betoog vertelt Dellali over de moeilijkheden die zij ondervond vanwege haar hoogbegaafdheid.

Dellali, die van Antilliaans/Ghanese afkomst is, laat zien hoe studie een middel kan zijn om als persoon te groeien en jezelf verder te ontwikkelen.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen