Normal_10691

LEEUWARDEN - Op dinsdag 17 april organiseert de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) een informatieavond deeltijdstudies en cursussen.

Van 18.00 tot 21.00 uur kunnen bezoekers terecht voor voorlichting over opleidingen op het gebied van onderwijs (lerarenopleidingen), kunst, economie, management, communicatie, techniek en zorg en welzijn. Verschillende studies organiseren speciale, klassikale voorlichtingsrondes tijdens deze avond.

Om bezoekers een idee te geven hoe het is om een studie te combineren met een baan en/of een gezin bieden we de workshop ‘Tips & trucs' aan. Tijdens deze workshop geeft een decaan van de NHL tips over timemanagement, financiële aspecten, leeromgeving en mogelijkheden vanuit de werkgever.

Een kijkje in de keuken van een deeltijdstudie
Naast het bezoeken van de informatieavond kan ook het volgen van een proefcollege helpen bij een juiste studiekeuze. Mensen die twijfelen of een studie echt bij ze past of alvast willen ervaren hoe het is om weer in de schoolbanken te zitten, kunnen tussen half april en eind mei kennis maken met hun studie tijdens een proefcollege.

Verschillende opleidingen bieden hiermee de mogelijkheid om studeren in deeltijd van dichtbij mee te maken. Dit is een goede manier om kennis te maken met studenten, docenten en de NHL.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen