Normal_10651

GRONINGEN - Tientallen jonge ondernemers uit de drie noordelijke provincies streden dinsdag 3 april om de titel 'Beste studentenbedrijf van Noord-Nederland'. Het hbo-studentenbedrijf Wallet Group van de Hanzehogeschool Groningen kwam samen met het mbo-studentenbedrijf Impact van het Alfa-college als beste uit de bus bij de regiofinale van Jong Ondernemen.

Wallet Group van studenten Small Business & Retail Management ontwierp de safety wallet: een portemonnee in het kader van het nieuwe pinnen. De portemonnee heeft een koordje met daaraan een clip, die je aan je pinpas kunt klemmen. Zo kun je nooit meer vergeten om je pinpas na het pinnen mee te nemen.

De studentondernemers zijn in contact met een grote importeur en exporteur van tassen en portemonnees: Daniel Ray. Wallet Group won afgelopen zaterdag ook de eerste prijs op de marktdag van Jong Ondernemen in Emmen.

Op dinsdag 15 mei zal Wallet Group samen met zeven andere hbo-studentbedrijven deelnemen aan de landelijke halve finale. Van deze acht halve finalisten kunnen vier ondernemingen zich plaatsen voor de landelijke finale op 8 juni.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen