Normal_10652

LEEUWARDEN - Op dinsdag 10 april presenteren acht teams met studenten van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL) een campagne voor structurele sponsoring van het Ronald McDonald Huis Friesland in Leeuwarden en de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag.

De Hoeve is een vakantieverblijf voor gezinnen met een gehandicapt kind. De afgelopen twee maanden hebben de studenten keihard gewerkt om een creatieve campagne te bedenken. Op dinsdag 10 april beoordeelt de jury welk idee het beste is. De winnende campagne wordt daadwerkelijk ingezet om sponsors te werven voor het Ronald McDonald Huis Friesland en de Ronald McDonald Hoeve.

Beide Ronald McDonald locaties zijn naast hun hoofdsponsor McDonald's geheel afhankelijk van donaties en andere sponsorbijdragen. Om ouders van zieke en gehandicapte kinderen goede voorzieningen te kunnen bieden, is het van groot belang dat de huizen structurele sponsorbijdragen krijgen.

De studieopdracht is een initiatief van verzekeringsgroep Achmea en onderdeel van de minor Marketing Communicatie van de NHL-opleiding Commerciële Economie. Met deze praktijkgerichte opdracht leren de studenten niet alleen veel, ze dragen hiermee ook bij aan een goed doel.

Om tot een goede campagne te komen, hebben de studenten eerst uitgebreid onderzoek gedaan naar potentiële sponsoren, het Ronald McDonald Huis zelf en de ‘concurrentie'. Vervolgens zijn ze als heuse reclamebureaus aan de slag gegaan. Tijdens de pitch laten de teams hun verrassende ideeën zien aan de hand van filmpjes, social media en andere middelen.

Samenwerking Achmea en NHL Hogeschool
Achmea zet zich al langer in voor de Ronald McDonald Huizen. Initiatiefnemer van Achmea, Rob Viersen, kwam op het idee om studenten te betrekken bij het maken van goede sponsorcampagnes. "Vanuit mijn eerdere functie als leidinggevende bij Achmea heb ik goede ervaringen met stagiaires van de NHL. Studenten kijken met een frisse en creatieve blik naar zaken en dat levert vaak verrassende inzichten op."

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen