Normal_10619

DIEMEN - Smahane Ghannou, communicatiestudente aan Inholland Diemen, is de trotse winnaar van de NOS Media Award, onderdeel van de ECHO Awards. Met deze award wil de NOS excellent allochtoon talent uit het hbo of wo met kwaliteiten voor het vak journalistiek onder de aandacht te brengen. Smahane: "Ik geloof in de krachtige werking van het geschreven woord."

"Woorden raken het hart en vinden uiteindelijk hun weg naar het verstand," vertelt Smahane. "Ik wil mijn stem laten horen en mensen inspireren en motiveren om hun dromen na te jagen."

Smahane werd voor de prijs voorgedragen door voormalig collegelid Lieteke van Vucht Tijssen. Zij schreef in haar aanbevelingsbrief: ‘Smahane heeft zich in haar opleiding onderscheiden als talentrijke student door haar aansprekende studieresultaten, haar actieve inzet in de opleiding en haar maatschappelijke betrokkenheid. Kenmerkend voor Smahane is haar enorme doorzettingsvermogen. Daardoor is zij in staat geweest haar opleiding met een zeer gewaardeerd afstudeeronderzoek af te sluiten.

Met dit onderzoek heeft Smahane niet alleen haar journalistieke kwaliteiten aansprekend gepresenteerd, maar ook vorm gegeven aan haar maatschappelijke betrokkenheid. Ze stelt: "Door Urbanjongeren een podium zoals nieuws.marokko.nl te geven, waar zij hun stemmen kunnen laten horen, kunnen zij zichzelf in de media representeren."'

Smahane ontving haar prijs woensdagavond in Haarlem. Naast de award en de eer wint Smahane ook een summercourse aan UCLA (University of California, Los Angeles) in Amerika.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen