Normal_10473

ROTTERDAM - Het Grafisch Lyceum in Rotterdam organiseert vandaag het muziekfestival Terraspop. Met dit evenement hopen de studenten van het lyceum de buurtbewoners op de Schiekade een leuke middag te bezorgen, zo meldt RTV Rijnmond.

"Er lopen hier dagelijks duizenden leerlingen rond en die laten allemaal rotzooi achter dus we dachten laten we iets terugdoen voor de buurt en proberen hier iets gezelligs neer te zetten", legt docent Martin Ruifrok uit. Als iets een hoop afval oplevert, is het wel een buurtfestival. Toch verzekert Ruifrok dat de buurt daar niet bang voor hoeft te zijn. "Nee hoor, dat wordt allemaal weer keurig opgeruimd. Morgen zie je er niets meer van."

Examenproject
Dit jaar wordt alweer de vierde editie van het evenement gehouden. De eerste twee edities werden georganiseerd in Gorinchem en dit is de tweede keer dat het plaatsheeft in Rotterdam. Het organiseren van Terraspop is een examenproject voor de studenten. Zo leren de studenten bijvoorbeeld hoe een goed draaiboek te maken.

Programma
Het muziekprogramma is dankzij de verschillende bands en uiteenlopende muziekstijlen zeer divers. Rockbands zoals Bad to the bone, Buzz Rockington, Bad at seven en Mugshot worden afgewisseld met bijvoorbeeld de folkband St. Brandaan en de muziek van singer-songwriter Paul Kuyt. Dit is weer een goede oefening voor de geluidstudenten die op deze manier leren met verschillende muziekstijlen om te gaan. Terraspop is van 15.00 uur tot 21.00 uur en is gratis toegankelijk.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen