Normal_10469

ZWOLLE - Hogeschool Windesheim organiseert van 2 tot en met 6 juli de summercourse 'Effectief innoveren'. Doelstelling is het verbinden van wonen, welzijn en zorg voor ouderen.

De summercourse is afgestemd op hbo+-professionals die werken binnen dit brede werkveld. Deelnemers kunnen zich de nieuwste kennis op dit terrein eigen maken en tijdens de cursusweek werken aan hun eigen innovatiestrategieën en de professionalisering daarvan. De directe toepasbaarheid van opgedane kennis in de praktijk en de ruime aandacht voor de ontwikkeling van professioneel leiderschap maken deze cursus een must voor professionals binnen dit vakgebied.

Professionals in de zorg voor ouderen staan voor een uitdagende taak. Zij worden geacht de huidige en toekomstige ouderen te ondersteunen in hun behoefte aan een passend en integraal aanbod op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Daarbij zijn onderwerpen van belang als: scheiding van wonen en zorg, multidisciplinair denken en handelen, integraal samenwerken, financiering, wonen en werken, inhoudelijke en organisatorische samenhang, sociale innovatie en netwerken. Het aansturen van effectieve innovaties vraagt bovendien om inhoudelijk leiderschap.

Samenwerking lectoren met werkveld
Bij het ontwikkelen van de summercourse is samengewerkt met het werkveld. Ook dr. Evelyn Finnema, lector van het Talmalectoraat Wonen, welzijn en zorg op hoge leeftijd van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden, is nauw betrokken bij het samenstellen van het programma. Meewerkende docenten komen veelal uit de directe beroepspraktijk of uit het hoger en wetenschappelijk onderwijs. Inmiddels hebben prof. dr. H. Nies (VU Amsterdam en Vilans, Utrecht) en drs. A. Nijhoff (Fame-groep) hun medewerking toegezegd.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen