Normal_10418

GRONINGEN - MaxYourTax, een belastingadviesbureau voor en door studenten, lanceert vandaag een applicatie voor IOS en Android waarmee studenten eenvoudig belastingaangifte kunnen doen. MaxYourTax speelt in op het feit dat studenten jaarlijks tussen de 52 en 78 miljoen euro mislopen doordat ze geen belastingaangifte doen of belangrijke aftrekposten over het hoofd zien.

MaxYourTax is opgericht door Marko Groen en Jasper Adamse, 4e-jaarsstudenten Fiscale Economie van de Hanzehogeschool Groningen. Marko Groen: "Wij schrokken erg van het feit dat studenten, de doelgroep waar ik ook bij hoor, zoveel miljoenen laten liggen. Vooral nu de overheid erg op studeren kort, gun ik alle studenten het geld waar ze recht op hebben."

MaxYourTax stuitte op een onderzoek van Dagblad de Pers in 2009, waaruit bleek dat studenten veel belastinggeld laten liggen. Dit komt doordat studenten met een bijbaan vaak geen belastingaangifte doen of belangrijke aftrekposten niet in hun aangifte meenemen.

De MaxYourTax applicatie gaat over de belastingaangifte van 2011 en werkt op een eenvoudige manier mee aan een maximale teruggave van de inkomstenbelasting. De applicatie is gratis te verkrijgen op www.maxyourtax.nl, in de App Store en de Android Market.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen