Normal_10153

ZWOLLE - Het kenniscentrum Ondernemerschap van de hogeschool Windesheim in Zwolle start met ingang van de zomer een nieuw lectoraat. Dit lectoraat, Internationaal Zakendoen, verbreedt de scope van het kenniscentrum met een cruciaal aspect van modern ondernemerschap: internationaal zakendoen.

De focus van dit nieuwe lectoraat wordt gericht op Duitsland en Oost-Europa. De lector zorgt er voor dat het thema Internationaal Zakendoen een prominente plaats krijgt binnen het onderwijsprogramma bachelor, Master en post-hbo en dat het thema voortdurend in het werkveld aan de orde wordt gesteld. Onderzoek, onderzoeksbegeleiding en wetenschappelijk publiceren behoren tot het takenpakket van de lector.

Met dit lectoraat versterkt het kenniscentrum Ondernemerschap de bestaande praktijkgerichte initiatieven en programma's van Windesheim ten aanzien van International Business en Intercultural Awareness, zoals de succesvolle minors ‘Doing Business in China' en ‘Doing Business in Germany and Eastern-Europe', met een toegepast wetenschappelijk fundament.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen