Normal_10119

VLISSINGEN - De Keuzegids Hoger Onderwijs Deeltijdstudies 2012 heeft vier van de zeven deeltijdopleidingen van de Hogeschool Zeeland (HZ) beoordeeld. De opleidingen Human Resource Management en Social Work staan in de landelijke top drie. De opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) is geëindigd in de top 10. Ook de hogeschool als geheel scoort dit jaar bovengemiddeld.

De opleiding Human Resource Management staat op een gedeelde 2e plaats van de 18 beoordeelde opleidingen. Volgens de Keuzegids vinden de studenten bijna ieder onderdeel van hun opleiding goed. In 2011 scoorde de HZ-opleiding van de Academie voor Economie & Management ook al goed.

De opleiding Social Work (MWD) van de Academie voor Zorg & Welzijn van HZ staat op de 3e plek van de 22 beoordeelde opleidingen. De opleiding in de categorie maatschappelijk werk & dienstverlening had vorig jaar al een beter dan gemiddelde score. Dit jaar was het eindoordeel over de opleiding nog beter.

De HZ-opleiding Leraar Basisonderwijs (Pabo) scoort ook bovengemiddeld. De opleiding van de Academie voor Educatie & Pedagogiek eindigde van de 34 beoordeelde opleidingen op de 8e plaats. De studenten zijn van mening dat docenten erg deskundig zijn en hen veel vaardigheden en kennis bijbrengen, zodat zij goed voorbereid zijn op hun verdere loopbaan.

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen