Normal_10095

ROTTERDAM - Hij is pas 20 jaar oud en nu al heeft hij een eerste titel op zijn naam staan. ‘Wij gaan hele goede vrienden worden' is het eerste boek van de hand van Mathijs Werring, student Media en Entertainment Management (MEM) aan Inholland Rotterdam.

Het boek is een verzamelwerk van 50 korte verhalen die Mathijs schreef voor de website http://www.abcyourself.nl/, een site voor jonge Nederlandse schrijvers. Mathijs: "Ik schrijf voor de generatie die te oud is voor Carry Slee, maar te jong voor Harry Mulisch."

Op de website abcyourself.nl staan verhalen van zes getalenteerde jonge schrijvers, een project dat opgezet is door schrijver Edward van de Vendel in samenwerking met uitgeverij Lemniscaat. Mathijs: "Na een jaar wordt er met elke schrijver gekeken of er genoeg goed materiaal is voor een boek.

Onlangs verschenen de eerste twee boeken in de ABCYourself-reeks: die van mij en die van Iduna Paalman met de titel ‘Hee Maisje!'. Mijn boek is luchtig, grappig, af en toe melancholisch, soms serieus en je leert mij een beetje kennen. De rode draad in het boek is vriendschap, maar er staat bijvoorbeeld ook een stukje in over soep."

© Nationale Onderwijsgids / Martijn van Noppen