Normal_9695

DEN HAAG - Afgelopen weekend liet Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch (PvdA) optekenen dat de houding van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) inzake het weigeren van het creëren van een gebedsruimte voor islamitische studenten onacceptabel is, zo meldt Trouw.

Door Martijn van Noppen

Nadat de HvA vorig jaar moslimstudenten hun stilteruimte afnam, trekt een aantal van hen zich terug in het trappenhuis om te bidden. De hogeschool liet vorige week weten dat er nooit een gebedsruimte in het gebouw zou komen, maar dat de gelovige studenten vrij staan overal in het pand te bidden. "Voor alle overtuigingen is gelijkelijk respect en voor geen enkele overtuiging worden speciale voorzieningen getroffen", aldus een woordvoerder van de HvA.

Marcouch vindt dat deze houding een hogeschool, een instituut dat zich inzet voor de ontwikkeling en sociale vorming van zijn studenten, niet past. Hij vindt de stugge houding van het bestuur bovendien niet meer van deze tijd: "Juist op een openbare school komen mensen met allelei achtergronden. De kunst is met al die diversiteit op een goede manier om te gaan", zo verklaarde de politicus afgelopen weekend tegenover RTV Noord Holland.

© Nationale Onderwijsgids