Normal_9664

ALMERE - Binnen de minor Internationalisering is vorige week donderdag de eerste student van de Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) van hogeschool Windesheim, Angela Esajas, vertrokken naar Suriname. Aan het einde van deze week vertrekken vijftien andere studenten naar het buitenland.

Angela zal bij schoolbegeleidingsdienst Stichting Sucet een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het taalonderwijs. De overige studenten hebben als bestemming het Centre for Multigrade Eduction in Wellington, Zuid-Afrika; verschillende basisscholen in Suriname en Sint-Maarten en de Paul C. Garrison elementary school in Richmond Indiana, Verenigde Staten. De studenten gaan zich verdiepen in het onderwijssysteem en gaan diverse onderwijsinhoudelijke activiteiten uitvoeren. Speciale aandacht dit jaar heeft het taalonderwijs.

De Lerarenopleiding Basisonderwijs (Pabo) biedt de minor Internationalisering aan in het derde studiejaar. De minor richt zich op studenten die in de toekomst aan het werk willen op scholen die zich profileren op het gebied van intercultureel onderwijs en tweetalig onderwijs en die actief zijn op het gebied van internationale samenwerking of op andere wijze vormgeven aan internationalisering. Een belangrijk onderdeel van de minor vormt de internationale stage.

© Nationale Onderwijsgids