Normal_9587

UTRECHT - Gisteren werd duidelijk dat de opleiding Journalistiek aan de hogeschool Windesheim in Zwolle onterecht diploma's heeft uitgegeven. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) betreurt het dat de kwaliteit van het onderwijs wederom niet gegarandeerd blijkt te zijn. Wel spreekt de LSVb het vertrouwen uit in het hersteltraject en de inzet van de NVAO.

Om te zorgen dat afgestudeerden en huidige studenten niet de dupe zullen worden van de beoordeling, verwacht de LSVb open communicatie over de vervolgstappen op Windesheim. De studentenbond steunt het aangeboden traject van Masterclasses aan recent afgestudeerden.

"We bieden Windesheim onze medewerking en expertise aan bij het traject om afgestudeerden bij te spijkeren", zegt Pascal ten Have, voorzitter van de LSVb.

De Landelijke Studenten Vakbond vindt het goed dat deze zaken nu aan het licht komen. Hbo-instellingen zullen de komende tijd flinke slagen moeten maken om de diplomakwaliteit te garanderen. Studenten willen een diploma dat waarde heeft en de LSVb biedt aan om samen met onderwijsinstellingen hier zo goed mogelijk zorg voor te dragen.

© Nationale Onderwijsgids

Bron: Nieuwsbank