Normal_9585

GRONINGEN - Museum Wierdenland in het Groningse Ezinge wordt in de voorjaarsvakantie bevolkt door een groep van 15 studenten van de Hanzehogeschool Groningen. Het zijn studenten die aan de Hanzehogeschool het zogenaamde Honours programma volgen, bedoeld voor ambitieuze studenten uit diverse opleidingsrichtingen.

In gesprek met studenten
Op maandag 27 februari ontvangt wethouder Philip Broeksma deze groep studenten in het museum. Philip Broeksma: "Ik vind het belangrijk dat Middag Humsterland en het museum kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van jonge mensen. En er zijn genoeg aanleidingen om na te denken over kansen voor een bijzonder gebied. Vanuit mijn ervaring in het hoger onderwijs word ik enthousiast over zulke initiatieven. En het is fantastisch dat het museum direct bereid was om dit project te onderdak te bieden".

Creatieve concepten
HG 360°Noord is een onderwijsproject waarin studenten een stukje van noord Nederland bezoeken en gezamenlijk zoeken naar mogelijke toegevoegde waarden. Jaap Postma (Hogeschooldocent bij de Academie voor Architectuur, Bouwkunde en Civiele techniek): "We willen met dit project de professionals van de toekomst goed leren kijken naar een afgebakend gebied en hun kijk daarop te gebruiken voor nieuwe, creatieve concepten. We noemen dat het zoeken naar toegevoegde waarde voor een gebied. Dat kan van alles zijn, het is vooraf niet uitgetekend. We komen in het voorjaar nog terug om onze concepten als een nalatenschap aan te bieden".

Gebied verkennen
De studenten zijn van maandag 27 februari tot en met woensdag 29 februari in het gebied actief. Ze zullen afwisselend fietsend en lopend het gebied tussen Rode Haan en Garnwerd verkennen en in het museum werken aan ideeën voor het gebied. De studenten en docenten vinden het waardevol wanneer mensen uit het gebied of bezoekers van het museum ‘gewoon even aanschuiven'.

© Nationale Onderwijsgids