Normal_9338

ENSCHEDE - Drs. J. W. (Wim) Boomkamp, voorzitter van het College van Bestuur van Saxion, is benoemd tot bestuurslid van de HBO-raad. "Het is mijn taak de negatieve reputatie van het hbo te helpen herstellen", zegt Boomkamp over zijn aanstelling op Sax.nu. De discussie over de kwaliteit van het hbo die in de raad worden gevoerd, vindt hij erg belangrijk.

Boomkamp is afgelopen vrijdag tijdens de algemene ledenvergadering van de HBO-raad benoemd. Als bestuurslid van de HBO-raad krijgt Boomkamp het wel wat drukker. "Maar het mes snijdt aan twee kanten, want Saxion doet haar voordeel met de informatie die ik als bestuurslid krijg", aldus Boomkamp. De portefeuilleverdeling van de bestuursleden is nog niet bekend.

Sinds januari 2008 is Wim Boomkamp voorzitter van het College van Bestuur van Saxion. Daarvoor was hij lid van de Raad van Bestuur van Saxion. Boomkamp is naast collegevoorzitter lid van de stuurgroep Stichting regiobranding Twente en de Raad van Toezicht Jeugdzorg Overijssel. Hij heeft een doctoraal in pedagogische -en andragogische wetenschappen.

© Nationale Onderwijsgids