Normal_9310
VHTO organiseert conferentie 'Meisjes, vrouwen en ICT' in het kader van Internationale Vrouwendag 2012. De dag vindt plaats bij IBM en heeft als doel het belang van vrouwen in de ICT te onderstrepen en dit onderwerp nadrukkelijk op de kaart te zetten.

De samenleving heeft mannelijke en vrouwelijke ICT’ers nodig om huidige en toekomstige vraagstukken het hoofd te bieden. Nederland kan het zich niet langer permitteren om zoveel talent onbenut te laten. Daarom organiseert VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek, de conferentie ‘Meisjes, vrouwen en ICT’ bij IBM. Deze conferentie vindt plaats op Internationale Vrouwendag op 8 maart 2012 en heeft als doel het belang van vrouwen in de ICT te onderstrepen en dit onderwerp nadrukkelijk op de kaart te zetten.Tijdens de conferentie wisselt een breed publiek uit onderwijs en bedrijfsleven, van student tot professional, informatie en ideeën uit.

Een gezamenlijk actieplan ‘Meisjes, vrouwen en ICT’ wordt daarna aangeboden aan o.a. Marja van Bijsterveldt, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. De minister zal tevens de Spiegelbeeld-awards voor vrouwelijke ICT-professionals en -studenten uitreiken. Aanmelden tot 5 maart 2012.


Bron: www.vhto.nl