Normal_9304

AMSTERDAM - Onder het motto Gerrit Willem Do It Yourself zijn de Gerrit Rietveld Academie en het Willem Sandberg Instituut uit Amsterdam begonnen met het ontwerp van een nieuw gebouw ontworpen door de academie zelf.

Ruimtegebrek en de wens om alle onderwijsactiviteiten op een plaats samen te brengen zijn aanleiding geweest voor het vooruitstrevende nieuwbouwproject. Studenten docenten en alumni werden uitgenodigd om teams te vormen en met een ontwerpvoorstel te komen. Op donderdag 26 januari jongstleden hebben een vakjury en de voltallige Rietveld gemeenschap unaniem het winnende ontwerp gekozen.

Het winnende team FedLev bestaat uit twee docenten, tevens alumni, en twee studenten van de academie. Het ontwerp voor het derde gebouw wordt de komende maanden uitgewerkt. Het streven is het gebouw in september 2014 in gebruik te nemen. Zo schrijven Gerrit en Willem hun eigen geschiedenis.

Gerrit Willem Do It Yourself
Gerrit Willem Do It Yourself is een vernieuwend project waarin de Gerrit Rietveld Academie en het Sandberg Instituut binnen de eigen gemeenschap op zoek gaan naar een ontwerpvisie voor een nieuw gebouw voor het onderwijs.

In de komende maanden zal het winnende ontwerp worden uitgewerkt naar een voorlopig ontwerpplan. Het voornemen is om het plan daarna in een Design Build opdracht te gaan aanbesteden waarbij gezocht zal worden naar een samenwerkingsvorm met de aannemer die leidt tot behoud van aandacht en ruimte voor kwaliteit.

© Nationale Onderwijsgids