Normal_9254

LEEUWARDEN - Op donderdag 9 februari vindt Encoded 2012 plaats in de Blokhuispoort in Leeuwarden. Encoded 2012 is een dance/housefeest voor het goede doel dance4life en wordt georganiseerd door vier studenten van NHL Hogeschool in Leeuwarden. In het kader van de minor 'Ondernemen' hebben de studenten de stichting The New Arrivals opgericht die maatschappelijk bewustzijn onder jongeren wil stimuleren.

Dance4life inspireert jongeren om de verspreiding van hiv en aids terug te dringen. "Een moeilijk onderwerp als hiv en aids proberen wij door middel van een positieve benadering, namelijk een feest, bij jongeren onder de aandacht te brengen," aldus de NHL-studenten. Het geld dat het feest opbrengt gaat naar dance4life. De line-up bestaat uit de dj's Benny Roya, Marc Benjamin, Dani L. Mebius en Loopers. MC Marboo en MC Martin de Man (Martin Harder) zullen het feest vocaal ondersteunen.

Dance4life
Wereldwijd leven ongeveer 5 miljoen jonge mensen met hiv en elke dag komen daar nog zo'n 3000 bij. Dance4life geeft jongeren de juiste informatie over seks, hiv en aids en leert hen hoe ze zichzelf kunnen beschermen. Uit onderzoek van UNAIDS blijkt namelijk dat slechts 34 procent van alle jongeren de benodigde informatie over hiv en aids heeft. In Nederland raken elke week 2 à 3 jongeren geïnfecteerd.

Encoded 2012 begint om 20.00 uur en eindigt om 01.00 uur in de Blokhuispoort (Blokhuisplein 40) in Leeuwarden. Een kaartje in de voorverkoop kost €10,-, de deurprijs is €12,-. Klik hier voor meer informatie of blijf op de hoogte via @NewArrivals11.

© Nationale Onderwijsgids