GRONINGEN - Als gevolg van het klimaat- en milieuvraagstuk ontstaat er wereldwijd een sterke behoefte aan meer vernieuwing op het gebied van energieproductie, -distributie en -transport. Samenwerkende partijen uit Noord-Nederland spelen hierop in door het Energy Transition Center (EnTranCe) op te zetten.

Deze proeftuin op energiegebied brengt bedrijfsleven, ondernemers en onderwijsinstituten bij elkaar om gezamenlijk te werken aan de energievoorziening van morgen.

Energy Transition Center
EnTranCe wordt een toegangspoort voor goede, creatieve ideeën en voorstellen op energiegebied. Voor uitwerking, ontwikkeling en projectbegeleiding van de energievoorstellen kunnen bedrijven en aspirant-ondernemers en overige belangstellenden gebruikmaken van de uitgebreide technische faciliteiten die het Energy Transition Center gaat bieden.

Daarnaast kan een beroep worden gedaan op de veelomvattende expertise van zowel het onderwijs als het bedrijfsleven. Tijdens zijn Nieuwjaarsspeech sprak commissaris van de koningin Max van den Berg de verwachting uit dat dit nieuwe initiatief de positie van Noord-Nederland als energieregio verder zal versterken.

Het Energy Transition Center wordt ondergebracht op het ZernikeComplex, de campus van de Rijksuniversiteit Groningen en de Hanzhogeschool Groningen.

Het Energy Transition Center is een initiatief van BAM Infra, GasTerra, Gasunie, Hanzehogeschool Groningen en Imtech en wordt gekoppeld aan het initiatief van Energy Academy Europe.

© Nationale Onderwijsgids