Normal_9220

GRONINGEN - Dinsdagmorgen 7 februari demonstreren vierdejaars studenten van het Instituut voor Sportstudies van de Hanzehogeschool Groningen de resultaten van studerend ondernemen.

Deze studenten hebben de afgelopen zes maanden de nieuwe specialisatie Sport Business Innovation gevolgd, waarin ze onder professionele begeleiding de kans kregen zelf een product of dienst op sportgebied te ontwerpen. Inmiddels is besloten dat een aantal ideeën ook daadwerkelijk in de markt wordt gezet.

De studenten willen de ideeën graag presenteren aan een breed publiek. Dat doen ze door middel van een ondernemersmarkt op dinsdag 7 februari van 10.00 - 12.00 uur in de topsporthal van het Willem Alexander Sportcentrum aan het Zernikeplein 17. Als special guest is Bram Harmsma aanwezig, de ondernemer van Code Oranje EK voetbalreizen. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Een paar ideeën

  1. Hanze Pathfinder: Gebouwen, lokalen en faciliteiten van de Hanzehogeschool Groningen zijn soms lastig te vinden op het ZernikeComplex. De applicatie Hanze Pathfinder voor de smartphone brengt hier verandering in.
  2. Nova Zembla op Terschelling: Groepsactiviteit met als thema de overwintering van Willem Barentsz met zijn bemanning in het Behouden Huys op Nova Zembla. Tijdens een verblijf op Terschelling gaat een groep van 8-12 personen terug in de tijd, naar het jaar 1596. Uitgerust met kompas, kaart en olielamp gaan ze op pad met onderweg een aantal sportieve opdrachten en uitdagingen.
  3. PerfectBoot: Dé oplossing voor het blijven plakken van sneeuw onder de skischoen. Door het toe brengen van de PerfectBoot spray onder de schoen is dit probleem verleden tijd.

© Nationale Onderwijsgids