Normal_9159

ROTTERDAM - Van 17 tot en met 19 mei 2012 zullen meer dan 3000 studenten uit heel Europa hun kennis in energie-efficiënt rijden testen op een geheel nieuw stratencircuit speciaal ontworpen voor de Shell Eco-marathon. Het is de eerste keer dat deze zuinigheidswedstrijd in Europa op de openbare weg plaatsvindt en daarmee toegankelijk is voor het grote publiek. Na 28 jaar wordt de wedstrijd nu in Nederland verreden met Rotterdam als gastheer.

Kick off in Rotterdam
Onder toeziend oog van Alexandra van Huffelen, wethouder van onder meer Duurzaamheid van de gemeente Rotterdam, en Dick Benschop, president-directeur van Shell Nederland B.V. is vandaag op het Drijvend Paviljoen in Rotterdam het officiële startschot gegeven van deze 28e editie van de Shell Eco-marathon Europa.

Met zeventien teams van veertien verschillende universiteiten, hogescholen en middelbare scholen is Nederland één van de best vertegenwoordigde landen tijdens de Shell Eco-marathon Europa. Vorig jaar vielen de studenten van de Haagse Hogeschool in de prijzen met de zuinigste waterstof vierwieler van Europa.

Rotterdam nieuwe gastheer
In de stad Rotterdam heeft Shell een nieuwe partner gevonden om de komende jaren de Shell Eco-marathon te organiseren. Het evenement past in de ambities van de stad om de meest duurzame wereldhavenstad te worden en in 2014 de European Green Capital Award te behalen.

© Nationale Onderwijsgids