Normal_9132

ENSCHEDE - In het weekend van 27 januari sluiten in 140 landen studenten, gerenommeerde game-ontwikkelaars en hobbyisten zich vrijwillig op om in 48 uur de beste computergame te maken. Voor het eerst is het Epy Drost gebouw van Saxion één van de vijf locaties in Nederland waar de teams de ‘strijd' aangaan. De deelnemers houden via live verbindingen contact met de andere locaties, in Nederland en daarbuiten.

Hoewel de ervaring kan verschillen, delen alle deelnemers de passie voor het maken van games. Deelnemende teams worden veelal ter plekke samengesteld. "Dat past bij het spontane karakter van een Game Jam", weet Bram den Hond, initiator van dit evenement in Enschede en docent bij de studies op het gebied van gaming bij de academie Creatieve Technologie van Saxion. "We verwachten veel studenten, maar ook professionals van bedrijven uit de regio."

Deelnemers welkom
Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.globalgamejam.nl. Ondanks het informele karakter van het weekend, wordt het nodige van de deelnemers gevraagd. "Het is natuurlijk erg gezellig om samen games te maken, maar het is ook hard werken. Normaal gesproken heb je een paar maanden de tijd om een game af te ronden en nu uiteindelijk maar een paar uur", legt Bram den Hond uit.

© Nationale Onderwijsgids