Normal_9083

AMSTERDAM - Ongeveer vierhonderdzestig studenten en professionals uit 32 landen bezoeken op 23, 24 en 25 januari 2012 BOBCATSSS 2012 in het Benno Premselahuis van de Hogeschool van Amsterdam. Daarmee is dit jaarlijkse internationale congres voor informatiespecialisten volledig uitverkocht.

De organisatie van deze twintigste editie is in handen van studenten en medewerkers van de Hanzehogeschool Groningen, de Hochschule der Medien (Stuttgart) en de Hogeschool van Amsterdam.

Jet Bussemaker, rector HvA, opent BOBCATSSS 2012 op 23 januari in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). Keynote speakers Anne Helmond en Karin Spaink houden prikkelende presentaties over respectievelijk 'The like economy and the politics of data in the social web' en 'Privacy is the cornerstone of personal safety'. Een interview met Karin Spaink is te lezen op de site van BOBCATSSS.

Een andere bijzondere spreker is de Amerikaanse science fiction en media theoreticus Alan N. Shapiro. Hij schreef onder meer een boek over de invloed van Star Trek op de hedendaagse cultuur. Zijn lezing op BOBCATSSS heeft als titel 'How can we redefine information in the age of social media?'

Het congres bestaat verder uit ruim 100 parallelsessies, workshops en lezingen van studenten, docenten en professionals uit onder meer India, Zuid-Afrika, de VS, Brazilië en veel Europese landen.