Normal_9026

LEEUWARDEN - Het niveau van de businessplannen voor de verkiezing ‘Businessplan XL 2012' van NHL Hogeschool lag erg hoog dit jaar, aldus de vakjury. Tom Moesker, financieel expert van ABN AMRO Leeuwarden liet zich lovend uit over de kwaliteit: "Veel ondernemers kunnen nog een puntje zuigen aan deze plannen."

Tweedejaarsstudenten van de NHL-opleidingen Bedrijfskunde-MER en Human Resource Management (P&A) schreven een ondernemingsplan voor een uitdagende dagattractie. De drie beste plannen zijn beoordeeld door een bedrijfsjury. Het project ‘Death Race', een nieuwe vorm van extreme sport, won de verkiezing. De extreme sport bestaat uit een kart met twee personen: terwijl de één rijdt, schiet de ander met een laserpistool op tegenstanders.

Het zeer realistische ondernemingsplan van de projectleden en de inzet van social media gaven de doorslag. Daarnaast wist de groep te overtuigen met hun professionele verslaglegging en presentatie. De projectleden hebben een bedrijfsbezoek aan Walibi Holland gewonnen. Ze nemen hierbij een kijkje achter de schermen bij het management en de directie van het attractiepark. Daarnaast krijgen ze gratis toegang tot de attracties.

Tijdens de verkiezing presenteerde elke projectgroep het plan waar ze een heel semester aan hebben gewerkt. Hiervoor hebben de studenten zich onder andere verdiept in marketing, personeelsbeleid, financiën en management.

Businessplan XL
Ieder jaar organiseert NHL Hogeschool ‘Businessplan XL'. Dit is een verkiezing voor tweedejaarsstudenten van de opleidingen Bedrijfskunde-MER en Human Resource Management. De projecten worden beoordeeld door een vakjury. Elk jurylid kijkt vanuit zijn eigen expertise naar de plannen.

Dit jaar bestond de jury uit Sergej Schuurman, adviseur regionale economie Kamer van Koophandel Noord-Nederland, Petra Ellens, regiomanager RECRON, Herma van Boetzelaer, directeur BAN PersoneelsDiensten en Tom Moesker, senior relatiemanager ABN AMRO Leeuwarden.

© Nationale Onderwijsgids