Normal_9020

AMSTERDAM - Na de succesvolle eerste editie van Students in Motion brengen in 2012 tweeduizend HVA-studenten opnieuw Amsterdam en de Amsterdammers in beweging.

De eerstejaarsstudenten werken tijdens dit project een week lang, van 23 tot en met 27 januari, in multidisciplinaire studententeams samen en maken in één week tijd een filmpje van dertig seconden. Een video alley wordt die vrijdag en zaterdag voor publiek opengesteld in Floor, het HvA-leercentrum in het Kohnstammhuis.

De projectweek maakt deel uit van de onderwijsprogramma's van de opleidingen van HvA Media, Creatie en Informatie. HvA Media, Creatie en Informatie leidt jonge mensen op tot professionals in de creatieve industrie en verzorgt onder andere de opleidingen Media, Informatie en Communicatie, Technische Informatica en AMFI-Amsterdam Fashion Institute.

Deze opleidingen strekken zich uit van de meest complexe uitdagingen van de ict, via de snelle wereld van de interactieve televisie en reclame naar de esthetiek van mode en design - met als grote gemene deler: nieuw, nieuwer, nieuwst. Het draait allemaal om innovatie: hier worden technische mogelijkheden op een creatieve manier toegepast.

De opdracht
De studenten krijgen de opdracht een beweging in en voor de stad Amsterdam te bedenken, te ontwerpen, te filmen en te presenteren. Die beweging kan van alles zijn: een groep bewoners van een bepaalde straat of wijk die wordt aangesproken, een danswedstrijd... bijna alles kan, zolang de studenten maar een bepaalde boodschap overbrengen en daarmee iets in gang zetten.

Hiervoor maken zij gebruik van diverse social media (Twitter, Facebook, Hyves), apps, internet en e-mail. Ze bezoeken maatschappelijke organisaties in de wijken, diverse bedrijven en relaties uit de creatieve industrie en volgen aanvullende web-, werk- en hoorcolleges om hun opdracht goed uit te kunnen voeren. De studenten leren zo de verschillende opleidingen, de creatieve industrie én de stad Amsterdam beter kennen. Daarnaast leren zij te functioneren in een multidisciplinair team.

© Nationale Onderwijsgids