Normal_8956

DEN HAAG - De deelnemers aan het NVAO-seminar "Good Practices in Internationalisation" hebben op 12 januari 2012 de presentatie van de Hanzehogeschool Groningen uitgeroepen tot Best Practice in Internationalisation, zo meldt de Nederlands-Vlaamse accreditatieorganisatie (NVAO). De Hanzehogeschool presenteerde haar "Intercultural Competence Learning Lab": een trainings-programma waarbij het verbeteren van de interculturele vaardigheden van docenten centraal staat.

Het publiek selecteerde de best practice uit zes presentaties die waren geselecteerd uit alle ingezonden good practices. Iedere presentatie vertegenwoordigde een standaard in het beoordelingskadervoor het bijzonder (kwaliteits)kenmerk internationalisering.

De vijf andere presentaties waren van het Institute for Social Studies - Erasmus Universiteit (standaard 1: Vision); de Erasmus Universiteit (standaard 2: Learning Outcomes); Xios Hogeschool Limburg (standaard 3: Teaching and Learning); de Stenden Hogeschool (standaard 3: Teaching and Learning) en het K.H. Kempen University College (standaard 5: Students). De best practice van de Hanzehogeschool is een voorbeeld voor standaard 4: Staff.

Het seminar vond plaats in Den Haag. Aanwezig waren 140 vertegenwoordigers van Nederlandse en Vlaamse hogescholen en universiteiten, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en organisaties als het Nuffic en het European Consortium for Accreditation in higher education.

© Nationale Onderwijsgids