Normal_8902

AMSTERDAM - De HBO-bachelor journalistiek van Hogeschool Windesheim in Zwolle mag in zijn huidige vorm blijven bestaan, op voorwaarde dat de opleiding een grondige herstelprocedure ondergaat, zo meldt Nu.nl.

Windesheim liet weten dat dit de eerste voorzichtige uitkomsten zijn van een gesprek afgesproken dinsdag tussen een delegatie van de opleiding en accreditatieverstrekker NVAO.

Met het voorlopige oordeel van de NVAO heeft Windesheim precies waar het op hoopte. Het formele besluit volgt later deze maand.

De NVAO legde de Zwolse 'School of Media' eind vorig jaar het vuur aan de schenen toen bleek dat een aantal afstudeeropdrachten van laatstejaarsstudenten ten onterechte met een voldoende is beloond. Een steekproef wees uit dat 11 van de 23 beoordeelde onderzoeks- en stageverslagen van recent afgestudeerden van een bedenkelijk niveau zouden zijn.

De onderzoekscommissie meende dat in enkele gevallen de cijferbeoordeling van begeleidend docenten zeer onder de maat was. Bepaalde afstudeeropdrachten zouden dus mogelijk ten onrechte met een krappe voldoende zijn beloond.

Windesheim beloofde beterschap door alle verdachte verslagen sinds 2009 nog eens onder de loep te nemen, maar tot op heden heeft dit nog geen resultaat opgeleverd.

© Nationale Onderwijsgids