Normal_8900

PARAMARIBO - Een rechter in Paramaribo heeft een unieke straf opgelegd aan een 21-jarige student wegens drugssmokkel, dat meldt Dagblad Suriname.

Om weer een goede plek te krijgen in de maatschappij en zijn leven weer op de rails te krijgen heeft rechter Daniële Karamatali een 21-jarige student een celstraf van 10 maanden, waarvan 9 maanden voorwaardelijk, met aftrek opgelegd.

De uitspraak is conform de eis van de officier van justitie. Het Openbaar Ministerie (OM) had een uitzondering gemaakt, zodat de student zich kon inschrijven voor het komend schooljaar. Normaal zou de straf veel hoger uitvallen.

De student had 1120 gram aan bolletjes cocaïne geslikt voordat hij op weg ging naar Nederland. Naar eigenzeggen was hij op weg om zijn moeder te bezoeken. Aan dat verhaal werd weinig waarde gehecht door het OM.

Voorwaarde aan de straf is dat de student zich niet onttrekt aan zijn Forensische Maatschappelijke Zorg- begeleiding. Mocht hij dit wel doen dan moet hij de straf maximaal uitzitten. Ook moet hij SRD 250 boete betalen. Mocht hij dit laatste niet doen dan moet hij een extra weekje zitten.

© Nationale Onderwijsgids