Normal_8833

ENSCHEDE - Vijf studenten van Saxion doen mee aan de ‘Wetskills Water Challenge' in Oman. Samen met studenten van de Universiteit van Utrecht en studenten uit Oman werken zij in groepen aan oplossingen voor de waterproblematiek in Oman.

De studenten presenteren op 11 januari hun resultaten aan een jury. De prijzen worden uitgereikt door koningin Beatrix, kroonprins Willem-Alexander en prinses Maxima, die op dat moment een staatsbezoek brengen aan Oman en de Verenigde Arabische Emiraten.

De Wetskills Water Challenge promoot Nederland als hèt waterland ter wereld. Daarbij horen ook excellente wateropleidingen die voor goed opgeleid personeel zorgen. De Water Challenge is een wedstrijd voor studenten van deze opleidingen. De Saxionstudenten studeren Chemische Technologie en International Water Technology in Enschede. Het initiatief voor de wedstrijd ligt bij de Nederlandse Ambassade in Oman.

In projectgroepen werken de studenten aan een waterprobleem in een specifiek gebied in Oman. Ze buigen zich over het management van grondwater, oppervlaktewater, regenwater en de distributie van water, watergebruik en hergebruik en afvalwater. Bijvoorbeeld in de woestijn bij de oliebronnen die ook water oppompen, het stedelijk gebied rond de hoofdstad Muscat of het kustgebied met intensieve landbouw en bergen.

© Nationale Onderwijsgids