Voormalig fietsendepot in Utrecht verandert in expositieruimte voor HKU

Exposure, de traditionele eindpresentaties van rond de zevenhonderd HKU - afstudeerders, vindt na twee jaar online edities weer fysiek in de stad plaats. Zij tonen hun werk en dat is ook toegankelijk voor Utrechters met belangstelling voor kunst en cultuur. Het biedt ook gelijk een kans om een aantal authentieke Utrechtse locaties op een aangename wijze te bezoeken. Waaronder het voormalig fietsendepot aan de Kanaalweg en de Sint-Josephkerk. Dat meldt de HKU.

De jongste generatie kunstenaars biedt nieuwe perspectieven op de thema’s van vandaag als duurzaamheid, klimaat, inclusie en de toekomst van de zorg. En net zo vaak inspireert, verrijkt en brengt hun vakmanschap schoonheid. Afstudeerders van Interactive Performance Design, Theater Design en de Master Scenografie presenteren van woensdag 22 t/m zaterdag 25 juni hun eindwerk in de Sint-Josephkerk aan de Draaiweg. Deze kerk uit 1901 staat leeg en HKU Theater vult de voormalige gewijde ruimte met installaties, performances en theatrale interventies.

Exposure 

Het voormalige fietsendepot op Kanaalweg 50, waar vele Utrechters herenigd werden met een verkeerd geparkeerde fiets, verandert van woensdag 29 juni tot en met zondag 3 juli in een rijke expositieruimte waar afstudeerders in onder andere Media, Design en Kunst & Economie hun werk presenteren. Exposure doet ook andere locaties aan in de stad zoals de Bibliotheek Neude, BAK, basis voor actuele kunst, een multifunctionele plek waar kunst, kennis en politiek samenkomen en Kapitaal een open printstudio waar je naar hartenlust kunt experimenteren.

Het volledige programma van Exposure is te vinden op exposure.hku.nl.

Door: Nationale Onderwijsgids