Normal_8739

AMSTENRADE - BCT, leverancier van enterprise content management systemen, is samen met de Hogeschool Zuyd genomineerd voor de Document & Content Management (DCM) Awards. Op 19 januari 2012 zullen de awards worden uitgereikt aan de beste toepassingen op het gebied van elektronisch documentbeheer en aanverwante vakgebieden.

"Het is erg bijzonder dat wij juist met een case uit de onderwijssector kans maken op een onderscheiding", zegt Dimitri Palmen, commercieel directeur bij BCT. "Digitalisering van informatiestromen is iets wat tot voor kort vooral een issue was binnen overheden en gemeenten. Maar we zien dat digitalisering steeds meer belangstelling krijgt vanuit andere sectoren. Onderwijsinstellingen moeten bijvoorbeeld tegenwoordig vaker verantwoording afleggen over hun doen en laten en accreditatie staat dus weer volop in de belangstelling.

Veel hogescholen, waaronder Hogeschool Zuyd, worstelen echter met het beheersen van het accreditatieproces, zeker na de invoering van het nieuwe landelijke accreditatiestelsel begin 2011. De kwaliteitsdocumenten zijn vaak erg verspreid en zowel in fysieke als digitale vorm opgeslagen. Hierdoor kost het veel tijd de dossiers overzichtelijk te houden voor de accreditatieprocedure."

De DCM Awards, een initiatief van DocumentWereld en TAPAS, Tekstschrijven als Passie presenteren, worden volgend jaar voor het eerst uitgereikt tijdens het DCM Awards Dinner. Het doel is om het vakgebied van document- & content management meer en duidelijker voor het voetlicht te brengen en te waarderen.

Er worden prijzen uitgereikt aan de beste toepassingen in vijf categorieën: Capturing & (Intelligent Document & Character) Recognition, Information Access & Document/Content Security, E-Document & E-Content Management, Case Management/Zaakgericht Werken en Enterprise Output Management/Documentcreatie. De winnaars worden voor 50 procent bepaald door een jurybeoordeling en voor 50 procent door stemmen via de website.

© Nationale Onderwijsgids